Internationaal en open data

Bent u op zoek naar data over het onderwijs in andere landen? Bent u geïnteresseerd in het onderwijsbeleid van andere landen? Wilt u weten hoe het Nederlandse onderwijs zich verhoudt tot onderwijs  in het buitenland? Hier kunt u zien waar internationale onderwijsgegevens te vinden zijn.

OESO - Database en Education GPS

De database van de OESO geeft toegang tot een groot aantal gegevens waaronder over onderwijs. Naast hun algemene database kunt u ook een omgeving doorzoeken die specifiek ingericht is op het onderwijs, de zogeheten Education GPS. Hierin kunt u data doorzoeken op basis van onderwerp of publicatie. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om het onderwijsbeleid van verschillende landen te bekijken. 

Let op: deze website is volledig in het Engels. 

Eurostat

De database van Eurostat geeft toegang tot allerlei data en onderzoeken gefocused op Europese landen. U kunt op thema's zoeken of de zoekbalk gebruiken. Daarmee vindt u zowel data als publicaties.  

Let op: deze website is volledig in het Engels. 

Zowel de OESO als Eurostat maken gebruik van het  ISCED-systeem. Hiermee kunnen onderwijssystemen van verschillende landen met elkaar vergeleken worden.  Via de link vindt u een toelichting over dit systeem in relatie tot het Nederlandse onderwijs. ​