Toegankelijkheid OCW in Cijfers

OCW in Cijfers besteedt veel aandacht aan gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, bouwkwaliteit en vindbaarheid van online informatie. Iedereen moet overheidssites gemakkelijk kunnen vinden, gebruiken en bekijken. 

Wat is een toegankelijke website?

Miljoenen mensen hebben één of meer beperkingen. Denk aan slechtzienden of slechthorenden, maar ook iemand met een gebroken arm heeft een tijdelijke beperking. Daarom is het belangrijk dat een website toegankelijk is, zodat iedereen de website beter kan gebruiken. Om te bepalen of een website toegankelijk is, bestaan er een aantal standaarden. Op digitoegankelijk.nl/ leest u wat die standaarden inhouden.

Toegankelijkheidsverklaring

https://toegankelijkheidsverkaring.nl/register/2072

Wij streven ernaar om de eigen online informatie en dienstverlening toegankelijk te maken, overeenkomstig het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid.
Deze toegankelijkheidsverklaring is van toepassing op de inhoud van deze website.

Hoofddomein: https://www.ocwincijfers.nl

Subdomeinen en andere domeinen die behoren tot de website: (niet van toepassing)

De status van deze website is: C - eerste maatregelen genomen 

De status is toegekend op basis van een eigen verklaring, die voor het laatst is bijgewerkt op 22-09-2020

Problemen melden

Loopt u tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heeft u een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Neem dan contact met ons op. We streven ernaar binnen 5 werkdagen te antwoorden.

Niet tevreden?

Bent u niet tevreden over de manier waarop uw klacht is behandeld? Of hebben we niet op tijd gereageerd? Dan kunt u contact opnemen met de Nationale Ombudsman.