Primair onderwijs en open data

Bent u opzoek naar data over het primair onderwijs? U kunt u op deze pagina zien wat er beschikbaar is. 

CBS - StatLine

Via deze link komt u op StatLine van het CBS. Voor data over het primair onderwijs dient u in de tweede kolom (genaamd 'onderwijs') op het mapje 'primair onderwijs' te klikken. Daar vindt u data over leerlingen.

CBS – Dossier Onderwijsachterstanden

Het Dossier Onderwijsachterstanden bevat de achterstandsscores per school en gemeente, meer informatie over de achterliggende methodologie, en links naar gerelateerde onderzoeken.

DUO - Open onderwijsdata

Via Open Onderwijsdata van DUO is data over leerlingen en scholen (financiën en personeel) in het primair onderwijs te vinden.

Eurostat - database

Via deze link komt u in de database van Eurostat terecht. Via de zoekbalk en de zoekterm "primary education" (inclusief de aanhalingstekens) krijgt u alle beschikbare informatie over het primair onderwijs binnen de database van Eurostat. Na de zoekopdracht krijgt u een groot aantal hits met data maar ook met publicaties. Via het menu aan de linkerkant kunt u meer filters selecteren om de zoekopdracht te verfijnen. Let op: deze website is in het Engels.

OESO - database

Via deze link komt u in de database van de OESO terecht. Via het zoekbalkje aan de linkerkant en de zoekterm 'primary education' krijgt u alle beschikbare informatie over het primair onderwijs binnen de database van de OESO. Let op: deze website is in het Engels.