OCW in Cijfers live

Nederlanders besteden een derde van hun dag aan media. Minder dan de helft van Nederlandse vrouwen tussen 15 en 65 jaar is economisch zelfstandig. Nederland exporteert de meeste cultuurproducten naar VS en Duitsland. In het derde leerjaar van het voortgezet onderwijs nemen meer leerlingen deel aan havo of vwo dan aan vmbo. En Nederlandse wetenschappers zijn productief. Deze en meer dan 500 andere feiten zijn vanaf vandaag beschikbaar via de website www.OCWincijfers.nl.

De website vervangt de jaarlijkse publicatie Kerncijfers. Op 7 april ging onderwijsincijfers.nl, een samenwerking tussen OCW, DUO en CBS, al live. Ook deze valt vanaf vandaag onder de paraplu van ocwincijfers.nl.

Alle zogenoemde kengetallen zijn overzichtelijk weergegeven in grafieken en tabellen. Deze kunnen eenvoudig worden gedownload. De website wordt het hele jaar door onderhouden waardoor altijd de meest actuele gegevens beschikbaar zijn.

Ter ere van de livegang van OCW in Cijfers is vandaag op Onderwijs in Cijfers een nieuwe thema-analyse over stapelen in het voortgezet onderwijs gepubliceerd.